Προφιλ

Κέντρο Μελέτης και Θεραπείας Διαταραχών του Λόγου.

Καλώς ήλθατε

Το Λογοτεχνείο είναι μια νέα πρόταση για τα Νότια Προάστια σε έναν πανέμορφο χώρο από νέους ανθρώπους με όραμα την άρτια οργανωμένη παροχή υπηρεσιών στο χώρο της Λογοθεραπείας, της Ειδικής Αγωγής και της Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.
Κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης, διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης, στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα με άρτια εκπαίδευση και με εμπειρία στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, της Λογοθεραπείας και της Παιδοψυχολογίας.

  
Διαθέτει τμήματα ειδικής διαπαιδαγώγησης που απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου με Μαθησιακές δυσκολίες, Δυσκολίες συμπεριφοράς, Δυσκολίες προσαρμογής, Διαταραχές Ανάπτυξης, Διαταραχές Λόγου, Διαταραχές της Συγκέντρωσης και της Προσοχής. 
Η θεραπευτική μας προσέγγιση στηρίζεται στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του παιδιού, του εφήβου και του ενήλικα με την ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων του, με απώτερο στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής του καθώς και της οικογένειάς του. Με βάση την έγκαιρη διάγνωση και αξιολόγηση των δεξιοτήτων του ατόμου, σχεδιάζεται και οργανώνεται στη συνέχεια ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα πολυεπίπεδης παρέμβασης  προσανατολισμένο στην επιτυχία.
Στο κέντρο του ενδιαφέροντος μας βρίσκεται το παιδί ως σύνολο λειτουργιών και αλληλεπιδράσεων με το κοινωνικό περιβάλλον.
Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερωθείτε για την ομάδα μας, τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, τις εγκαταστάσεις μας καθώς και για θέματα γύρω από τη Λογοθεραπεία, την Ειδική Αγωγή, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και την Ψυχολογική Υποστήριξη παιδιών.







Ειδική ∆ιαπαιδαγώγηση, Λογοθεραπεία, Λογοθεραπευτές, Κέντρο Λογοθεραπείας Ηλιούπολη, Προβλήματα και δυσκολίες άρθρωσης, Μαθησιακές δυσκολίες, Δυσλεξία, ∆υσκολίες συµπεριφοράς, ∆υσκολίες προσαρµογής, Τεχνικές λογοθεραπείας, ανάλυση συμπεριφοράς, Τραυλισμός, Διάσπαση προσοχής, Νοητική Στέρηση, Αναπτυξιακές Διαταραχές, αντιληπτική ικανότητα, Σύνδρομο DOWN, Βρείτε Λογοθεραπευτές και Κέντρα Λογοθεραπείας στην Ηλιούπολη, Πως βοηθάει η λογοθεραπεία στην καθυστέρηση του λόγου, συμβουλευτική γονέων, Logotherapeia, dyslexia, Logotherapeia ilioupolis, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Λογοθεραπεία ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, Παιδοψυχολογία, Ειδική Αγωγή, ∆υσαριθµησία, ∆υσορθογραφία, ∆υσγραφία,


Λογοτεχνείο

Στο Κέντρο Λογοθεραπείας «Λογοτεχνείο» προσφέρουμε με σοβαρότητα και ευαισθησία τις υπηρεσίες μας στις οικογένειες  που αντιμετωπίζουν μικρές ή μεγαλύτερες δυσκολίες στην ανάπτυξη των παιδιών τους (λόγος, μάθηση, κίνηση, συμπεριφορά). Με τις δράσεις μας στοχεύουμε στην ενημέρωση και την πρόληψη, στην έγκυρη και αξιόπιστη αξιολόγηση και διάγνωση και στην αποτελεσματική αποκατάσταση. Στην προσπάθειά μας αυτή, θεωρούμε κρίσιμη τη συνεργασία με την οικογένεια, το σχολείο και τον θεράποντα ιατρό.